CONGRES INTERNAȚIONAL DE ZOOLOGIE ORGANIZAT DE MUZEUL ANTIPA PARTENERI:

Congresul Internațional de Zoologie (CZGA) organizat de Muzeul „Grigore Antipa” în colaborare cu Academia Română și Universitatea București și având deja 11 ediții desfășurate între anii 2008 și 2022, se reia într-o nouă formulă.

ZoologyCon 2024 se va desfășura în perioada 6-9 Noiembrie 2024 la Casa Universitarilor din București și sperăm că va reuni din nou cercetători în domeniul zoologiei, atât din România, cât și din întreaga lume. Lucrările propriu-zise ale congresului vor avea loc în perioada 6-8 Noiembrie (miercuri-vineri), iar în 9 noiembrie va avea loc o excursie de documentare.

Temele pe care vi le propunem anul acesta sunt:

  1. Paleozoologie
  2. Faunistică și zoogeografie
  3. Sistematică și taxonomie
  4. Evoluție, filogenie, filogeografie
  5. Ecologie și conservarea biodiversității
  6. Valorificarea colecțiilor zoologice
  7. Citizen Science

Încurajăm cercetătorii care lucrează în domenii „fierbinți” ale zoologiei (specii invazive, schimbări climatice, DNA Barcoding, aplicații ale unor tehnologii de tipul NGS sau WGS etc.) să încadreze comunicările în una dintre temele de mai sus.

Comunicările în cadrul ZoologyCon2024 se pot face sub formă de comunicări orale sau postere, iar autorii trebuie să opteze în momentul trimiterii rezumatului pentru forma de prezentare dorită. În funcție de numărul de rezumate primite, comitetele științific și de organizare pot propune însă ca o comunicare să poată fi realizată într-un format diferit față de cel ales inițial de către autor.

Tema Citizen Science va fi abordată numai sub formă de postere și este dedicată pentru pasionații de zoologie, ne-profesioniști, care fac observații asupra naturii în cadrul unor proiecte formale sau non-formale de tipul Citizen Science.

Participarea la ZoologyCon2024 se poate realiza în urma înregistrării la adresa https://www.zoologycon.ro/registration, gratuit sau contra unei taxe de participare, după cum urmează:

  • gratuit, dacă rezumatele sunt trimise până la data de 15 august 2024 (termen nou extins);
  • taxă 100EUR, dacă rezumatele sunt trimise în perioada 16 august-15 septembrie 2024 (termen nou extins);
  • taxă 30EUR/zi, pentru participarea fără lucrare științifică.

Decizia privind acceptarea rezumatului va fi comunicată autorilor până la data de 30 septembrie. Taxa de participare (dacă este cazul) trebuie plătită după acceptarea rezumatului, dar nu mai târziu de 5 octombrie 2024. Același termen de plată este valabil pentru participanții fără contribuție științifică.

Participanții la congres vor primi mapa congresului (care conține inclusiv volumul de rezumate); organizatorii vor asigura de asemenea masa de prânz și 2 pauze de cafea în fiecare din zilele cu lucrări, precum și cina festivă în seara zilei de 8 noiembrie.

Taxa de participare (pentru cei care se înscriu după 15 august) va acoperi costurile pentru prelucrarea în regim de urgență a rezumatelor, pentru actualizarea volumului de rezumate, precum și pentru toate costurile logistice (tipărituri, catering etc) impuse de înregistrarea unor participanți după data de 15 august.

Taxa pentru participarea fără lucrare științifică va acoperi costurile pt mesele zilei respective, precum și pentru o versiune simplificată a mapei congresului (nu va conține volumul de rezumate, nici diplomă de participare).

Taxa pentru excursia de documentare se va plăti separat (50 EUR), la biroul de recepție, de către cei care doresc să participe.